Jak poznat čistý a kvalitní extrakt z houby CHAGA
Hlavní rozdíl je již okem znatelný a tím je barva. Čistý extrakt z Chagy má téměř černou barvu, strukturou jsou jemně namleté lesklé částice a je snadno rozpustitelný ve vodě. Chaga raw kousky, nebo zkrátka jen pomletá chaga, má výrazně odlišnou barvu – hnědou a má velmi nízké účinky ve srovnání s čistým extraktem.
Proč má pravý extrakt spíše černou barvu?
Důvodem je složitý proces extrakce, kdy z 1,5 kg surové houby vzejde pouze 100g čistého extraktu plného všech aktivních látek, což je odpověď na otázku „proč“.
Od toho, jak je extrakt z houby chaga kvalitní se odvíjí způsob pěstování a přírodní podmínky, v kterých Chaga roste. Následuje způsob sběru a v konečné fázi to nejdůležitější a tím je způsob zpracování.
Ta nejlepší možnost, která zajistí vysoký obsah funkčních a aktivních látek, jako je například obsah polysacharidů a mnoho dalších je zpracování freeze-dry metodou a následné sušení šetrnou lyofilizací, díky které vydrží aktivní látky obsažené v extraktu účinné.
Je čaga ze Sibiře nejlepší?

Samozřejmě že ano. Sibiř jako jediná je oblast, kde panují velmi tvrdé člověkem netknuté přírodní podmínky a Chaga je tak schopna čerpat obrovské množství látek z okolní půdy po celou dobu zrání. Tato doba je minimálně 10 let, což zaručuje opravdovou kvalitu a dává vám tak hodně odpovědí na hodně otázek.
Nejkvalitnější chaga se vyskytuje výhradně na severní polokouli, konkrétně v oblasti boreálního lesa. Může růst na bříze, či buku, kdežto právě pouze z břízy je sbírána kvůli jejím blahodárným účinkům.